НОВИНИ

По-малко пострадали от поледиците в София заради строгите мерки

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
19:16, 04.12.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Половината от клиниката по ортопедия на столичната болница "Света Анна" е преобразувана в COVID отделение. То е предвидено за пациенти с травми и коронавирусна инфекция. Заради новите мерки, в сила от миналия петък, пострадалите от поледиците след първия сняг в София са по-малко в сравнение с миналата година.

Александрина паднала на заледена велоалея на столичния булевард "Тодор Александров" във вторник. Беше много заледено, защото когато дойдоха да ми помогнат всички хора около мен се хлъзнаха и те, разказва жената. Тя е с две счупвания на крака. Наложила се спешна операция.

Тази година травмите заради поледиците в София са по-малко.

Д-р Александър Илиев, началник на II отделение в Клиника по ортопедия и травматология, УМБАЛ "Св. Анна": Знаете кое е основното заболяване, което лекува всички в момента. Ситуацията не толкова фрапираща както преди. Нямаме чак толкова сериозен прием на базата на това, че хората си стоят вкъщи и не излизат.

В клиника постъпват и пациенти, които не са пострадали на леда, но освен с травми те са и с коронавирусна инфекция.

Д-р Александър Илиев, началник на II отделение в Клиника по ортопедия и травматология, УМБАЛ "Св. Анна": Базирани сме на два етажа втори и четвърти. В момента единият от етажите сме го освободили точно с тази цел - за пациенти с COVID и счупвания. Тежко е не мога да кажа, че е лесно.

В COVID зоната на ортопедията са настанени трима души. В зависимост то състоянието им се взема решение COVID или счупването да се лекува приоритетно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Ива Христова: Пандемията ще бъде ограничена след ваксинацията
Проф. Ива Христова: Пандемията ще бъде ограничена след ваксинацията
Нишикори е решен да възвърне пиковата си форма през 2021
Нишикори е решен да възвърне пиковата си форма през 2021