По-малко пострадали от поледиците в София заради строгите мерки

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
19:16, 04.12.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Половината от клиниката по ортопедия на столичната болница "Света Анна" е преобразувана в COVID отделение. То е предвидено за пациенти с травми и коронавирусна инфекция. Заради новите мерки, в сила от миналия петък, пострадалите от поледиците след първия сняг в София са по-малко в сравнение с миналата година.

Александрина паднала на заледена велоалея на столичния булевард "Тодор Александров" във вторник. Беше много заледено, защото когато дойдоха да ми помогнат всички хора около мен се хлъзнаха и те, разказва жената. Тя е с две счупвания на крака. Наложила се спешна операция.

Тази година травмите заради поледиците в София са по-малко.

Д-р Александър Илиев, началник на II отделение в Клиника по ортопедия и травматология, УМБАЛ "Св. Анна": Знаете кое е основното заболяване, което лекува всички в момента. Ситуацията не толкова фрапираща както преди. Нямаме чак толкова сериозен прием на базата на това, че хората си стоят вкъщи и не излизат.

В клиника постъпват и пациенти, които не са пострадали на леда, но освен с травми те са и с коронавирусна инфекция.

Д-р Александър Илиев, началник на II отделение в Клиника по ортопедия и травматология, УМБАЛ "Св. Анна": Базирани сме на два етажа втори и четвърти. В момента единият от етажите сме го освободили точно с тази цел - за пациенти с COVID и счупвания. Тежко е не мога да кажа, че е лесно.

В COVID зоната на ортопедията са настанени трима души. В зависимост то състоянието им се взема решение COVID или счупването да се лекува приоритетно.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проф. Ива Христова: Пандемията ще бъде ограничена след ваксинацията
Проф. Ива Христова: Пандемията ще бъде ограничена след ваксинацията
Пешеходец загина след удар от кола на входа на Костандово
Пешеходец загина след удар от кола на входа на Костандово