НОВИНИ

По-малко слънчеви часове и райони с валежи утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:54, 10.10.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

По-малко слънчеви часове, райони с валежи и постепенно понижение на максималните температури се очакват през следващите дни.

Утре сутринта отново на много места в низините, котловините и около водните басейни видимостта ще бъде намалена от мъгли. Минималните температури ще са между 7° и 12°, на морския бряг - от 11° до 13°, а максималните - между 16° и 23°. Облачността ще се увеличава и още около обяд в крайните западни райони, а до края на деня - и в Централна България, ще превали. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, в Източна България – от изток-югоизток, по Черноморието - от изток-североизток. На морския бряг през по-голямата част на деня ще остане слънчево, на места със сутрешни мъгли. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е по-често значителна и около обяд в масивите от Западна България ще завали дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток.

Температурите и там ще се понижат и максималните по най-високите върхове ще бъдат от 3° до 5°.

Не само у нас, в по-голямата част от Балканите утре облачността ще е значителна, в западната половина от полуострова с валежи от дъжд, на места интензивни.

Ще вали и на Апенините, в северните райони на Британските острови, както и на Скандинавския полуостров, където ще застудява и в някои райони на Норвегия и Швеция валежите ще са от сняг.

През следващите дни минималните температури у нас ще останат почти без промяна, но максималните ще продължат да се понижават. Ще бъде по-често облачно, на места с превалявания, а сутрин - с мъгли.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое победи Академик Пловдив у дома в Националната баскетболна лига
Берое победи Академик Пловдив у дома в Националната баскетболна лига
ЦСКА с тежка загуба при завръщането си в Националната баскетболна лига
ЦСКА с тежка загуба при завръщането си в Националната баскетболна лига