НОВИНИ

По-топло време утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 17.02.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Много студено беше и тази сутрин с температури в много райони от страната около и под минус 10°, София - минус 14°, но според по-дългосрочните прогнози, такива стойности до края на февруари не се очакват.



Минималните температури още утре съществено ще се повишат и ще са между минус 4° и плюс 1°, в София - около минус 2°. В близките часове облачността ще продължи да се увеличава и през нощта на много места ще има слаби превалявания от сняг, предимно в Северна България.

През деня облачността ще е променлива, над източната половина от страната по-често значителна и на места там ще има слаби превалявания и от дъжд, и от сняг. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен, временно силен. Максималните температури ще са между 5° и 10°.

В планините облачността ще е значителна и ще има и валежи от сняг. Максималните температури по най-високите върхове ще са между минус 11 и минус 9 градуса, в курортите - минус 7° на Алеко и около минус 3 в Боровец и Пампорово. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад.

Опасността от лавини извън ски зоните в курортите остава много висока.

Дъжд и сняг ще превалява утре и в много райони от Балканите. Предимно слънчево ще бъде в северозападните и южните части от полуострова.

С по-слаби снеговалежи, но все така много студено ще остане в Североизточна Европа. Проливни валежи от дъжд се очакват във Франция и на Британските острови. Слънчево ще е на Пиринеите, Апенините както и в много райони от Централна Европа.

У нас, през нощта срещу петък на отделни места в Централна България все още ще превалява дъжд и сняг. В петък и събота ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли. След слабо понижение в петък, през почивните дни температурите отново ще се повишат. Съществено затопляне се очаква в понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съпругата на президента Румен Радев е с положителен тест за коронавирус
Съпругата на президента Румен Радев е с положителен тест за коронавирус
Гейзер на улица "Иван Асен" в София
Гейзер на улица "Иван Асен" в София