НОВИНИ

Жената, ударена от леден къс, ще съди държавната агенция "Електронно управление"

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
20:28, 17.02.2021
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Продължение по темата с падналите ледени късове, които вчера раниха 57-годишна жена в центъра на столицата. Днес от държавната агенция "Електронно управление", която е собственик на сградата,откъдето паднаха късовете, поставиха допълнителни предупредителни ленти, които спират движението на пешеходци по тротоара. Пострадалата жена заяви ,че ще съди агенцията.

Във видео, заснето от охранителни камери и предоставено от Държавната агенция "Електронно управление"се вижда как ледени парчета се стоварват върху едната от две вървящи по тротоара жени. След 10 минути идва и Бърза помощ.

Днес се чувствам по-добре, но по време на инцидента болката беше ужасна, а шокът още по-голям, разказа Светлана Перперлиева.

На видеото се вижда още, че жената минава покрай предупредителната табела, поставена от агенцията, и продължава по тротоара, въпреки нея. От другата страна на сградата също има табела, но тя е преместена.

Светлана не е единствената, която минава, въпреки предупрежденията.

Това е единствено сложено там, за да измием отговорността, ние сме си сложили табели и до там. Мисля, че след като се знае, че това е опасна зона трябва да се вземат адекватни мерки, а табелка която може да бъде преместена от някого или да бъде издухана от вятъра не е решение, смята Светлана.

Жената ще съди държавната агенция.

Ледена висулка рани жена в центъра на София

Оказа се, Светлана тя не е единствената пострадала. Половин час след инцидента с нея, наша колега също е ударена от ледени късове.

В мига, в който се оказах откъм страната на централния вход на пощата подобни ледени късове един огромен и един по-малък паднаха. Големият на сантиметри от мен. А малкият ме удари по главата и само тази мека шапчица ме спаси и моята глава да не бъде сцепена, споделя репортерът на БНТ Ирина Цонева.

Днес от държавната агенция на улица "Гурко" опънаха червени ленти с предупреждение, че тротоарите са опасни. Възможно е обаче да бъдат санкционирани за това, тъй като не са собственици на тротоарите.

Поне ще направим възможното да принудим хората да използват другите тротоари, заяви Кирил Дойчинов, главен секретар на ДА "Електронно управление".

Но и новите заграждения не попречиха на бързащи пешеходци да минават през опасната зона.

От Столичния инспекторат са започнали процедура по съставяне на акт на агенцията за административно нарушение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Словакия търси лекари от чужбина, Германия ускорява процеса на ваксинация
Словакия търси лекари от чужбина, Германия ускорява процеса на ваксинация
След купона в Сандански - разследват полицаите от тайното парти
След купона в Сандански - разследват полицаите от тайното парти