НОВИНИ

Александър Иванов, ГЕРБ: С мярката 60 на 40 държавата запази над 300 000 работни места

bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 17.02.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Планът за възстановяване и устойчивост на България има заделени средства над 12 млрд. лева до 2024 г. Средствата ще започнат да се изплащат от септември месец т.г. и е било нормално бизнесът да бъде включен в обсъждането на Стратегията за възстановяването на икономиката ни, това заяви в "Още от деня" депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

По думите му това не е реверанс към бизнеса преди изборите, а нормално отношение към хората, които работят за икономическия растеж.

Иванов подчерта, че в България балансът между здравните и икономическите мерки по време на пандемията сработи най-добре в цяла Европа. В България бяха наложени най-либералните спрямо гражданите и бизнеса мерки.

Относно запазването на заетостта - държавата успя само с една от мерките си 60 на 40 да запази над 300 000 работни места, отбеляза той. Отделно бяха предприети мерки към малкия и средния бизнес в размер на стотици милиони левове, които, макар и с малко закъснение, достигнаха до бизнеса.

Иванов коментира икономическата програма на БСП, в която е заложен прогресивен данък, като обясни, че това е заявка за вдигане на данъците. Той увери, че ГЕРБ няма да вдига данъци. По думите му онова, което е доказало своята устойчивост, е широката данъчна основа с ниската данъчна тежест и за бизнеса, и за гражданите. По този начин икономиката ни изсветля и това е видно в последните години.

Той коментира исканата от БСП оставка на кмета на София по повод загиналото от оголен кабел 16-годишно момче.

"Призовавам разследващите органи да намерят виновните и с цялата строгост на закона да ги накажат. Опозицията не за първи път използва човешки трагедии, за да правят политика", каза Иванов.

Според него нивото, на което е проверен проблемът с необезопасения кабел, е нивото на районния кмет.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красен Кралев и Костадин Ангелов с план за ваксиниране на спортистите за Токио 2020
Красен Кралев и Костадин Ангелов с план за ваксиниране на спортистите за Токио 2020
Волен Чинков ще ръководи дербито в Пловдив
Волен Чинков ще ръководи дербито в Пловдив