Александър Иванов, ГЕРБ: С мярката 60 на 40 държавата запази над 300 000 работни места

от БНТ
19:36, 17.02.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Планът за възстановяване и устойчивост на България има заделени средства над 12 млрд. лева до 2024 г. Средствата ще започнат да се изплащат от септември месец т.г. и е било нормално бизнесът да бъде включен в обсъждането на Стратегията за възстановяването на икономиката ни, това заяви в "Още от деня" депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

По думите му това не е реверанс към бизнеса преди изборите, а нормално отношение към хората, които работят за икономическия растеж.

Иванов подчерта, че в България балансът между здравните и икономическите мерки по време на пандемията сработи най-добре в цяла Европа. В България бяха наложени най-либералните спрямо гражданите и бизнеса мерки.

Относно запазването на заетостта - държавата успя само с една от мерките си 60 на 40 да запази над 300 000 работни места, отбеляза той. Отделно бяха предприети мерки към малкия и средния бизнес в размер на стотици милиони левове, които, макар и с малко закъснение, достигнаха до бизнеса.

Иванов коментира икономическата програма на БСП, в която е заложен прогресивен данък, като обясни, че това е заявка за вдигане на данъците. Той увери, че ГЕРБ няма да вдига данъци. По думите му онова, което е доказало своята устойчивост, е широката данъчна основа с ниската данъчна тежест и за бизнеса, и за гражданите. По този начин икономиката ни изсветля и това е видно в последните години.

Той коментира исканата от БСП оставка на кмета на София по повод загиналото от оголен кабел 16-годишно момче.

"Призовавам разследващите органи да намерят виновните и с цялата строгост на закона да ги накажат. Опозицията не за първи път използва човешки трагедии, за да правят политика", каза Иванов.

Според него нивото, на което е проверен проблемът с необезопасения кабел, е нивото на районния кмет.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Красен Кралев и Костадин Ангелов с план за ваксиниране на спортистите за Токио 2020
Красен Кралев и Костадин Ангелов с план за ваксиниране на спортистите за Токио 2020
Волен Чинков ще ръководи дербито в Пловдив
Волен Чинков ще ръководи дербито в Пловдив