НОВИНИ

Вижте как парчета лед падат върху главата на жена в София (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
14:44, 17.02.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Държавна агенция "Електронно управление", от чийто покрив вчера паднаха парчета лед и раниха 57-годишна жена, разпространи видео на инцидента. Видеото е заснето от камери, разположени на сградата.

На кадрите се вижда как две жени вървят по тротоара на улица "Гурко", когато ледени късове се стоварват върху главата на едната от тях. Другата жена не е пострадала.

На видеото се вижда също и разположените предупредителни табели да не се минава по тротоара.

Пострадалата жена е откарана от Бърза помощ в "Пирогов" с рана на главата. След преглед е установено, че няма счупване. Раната е обработена и жената е освободена за домашно лечение.

От държавната агенция "Електронно управление" обясниха, че самият покрив на сградата е направен така, че по керемидите се натрупва лед. Със затопляне на времето ледени парчета се откъсват и падат на тротоара.

"Сградата е паметник на културата, включително и нейната покривна конструкция, и ние няма как да работим върху нея. Единственото, което можем да направим, е да предупредим гражданите с табели и да ги помолим да не минават оттук", каза за БНТ главният секретар на агенцията Кирил Дойчинов.

Заради това по тротоарите около сградата на агенцията навсякъде са поставени табели, които предупреждават за падащ лед от покрива. Въпреки това непрекъснато и постоянно тук минават хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството отпусна 30 млн. лв. на 17 общини
Правителството отпусна 30 млн. лв. на 17 общини
Ограничават със закон издаването на паспорти с привилегии
Ограничават със закон издаването на паспорти с привилегии