НОВИНИ

По зрителски сигнал: Лошо отношение на медицински персонал в детската клиника в болница "Лозенец"

bnt avatar logo
от БНТ
07:41, 11.01.2022
7182
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Лошо отношение на медицински персонал в детската клиника в болница "Лозенец". За това сигнализира майката на дете на 2 години и половина. Момиченцето е било в тежко състояние - повръщане и за кратко е изгубило съзнание.

По думите на майката, след като са били приети по спешност в лечебното заведение, сестрите и лекарите са се държали грубо, а след като майката е решила на другия ден да си тръгнат от болницата, не са ѝ били предадени документите на детето.

"Детето си е вкъщи, взехме решение с личния лекар да остане под негово наблюдение, защото всички бяхме стресирани. По-добре е, но не е изцяло възстановена. Аз нямам представа с каква диагноза е, в болница "Лозенец" не можаха да ми кажат какъв точно е проблемът, дали е вирус или хранително натравяне, аз документи не видях, не знам какво пише. Освен една банка глюкоза и една банка натриев хлорид нищо друго не му е давано на детето", разказа в "Денят започва" майката Кристина Николова.

По думите ѝ в болница "Лозенец" са били приети, но лекарят се е държал арогантно. Майката сподели как е започнала случката.

"Късно вечерта получи диария, на сутринта продължи, потърсихме личния лекар, който си свърши работата, изпратиха ни за спешен прием, защото беше дехидратирана, будеше се на 20-30 минути само да каже, че иска вода. Приеха ни в болница "Лозенец". Детето вечерта се влоши, започна да повръща, на следващия ден ме накараха да пера чаршафите. Накараха ни да си заплатим престоя и лечението на детето, което аз категорично отказах, защото си плащам здравни осигуровки", допълни Кристина Николова.

От болница "Лозенец" изпратиха писмено становище до БНТ във връзка със случая, в което се казва, че след проверка не са установени диагностични, лечебни или административни нарушения.

Вижте целия разказ на майката във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ATP: Спорът за визата на Новак Джокович е вреден
ATP: Спорът за визата на Новак Джокович е вреден
Над 80 избягали щрауса си направиха спринт в Китай (ВИДЕО)
Над 80 избягали щрауса си направиха спринт в Китай (ВИДЕО)