НОВИНИ

Почти без валежи днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:53, 05.09.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Времето
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 21° и 28°, в София - около 23°. Ще духа слаб, в източните райони - умерен североизточен вятър. Ще преобладава слънчево време и само на отделни места, главно в планинските райони, е възможно да превали.

През нощта ще бъде безоблачно и тихо. В сутрешните часове в котловините и равнините видимостта временно ще бъде намалена. Минималните температури утре ще бъдат от между 9° и 16°, а максималните – от 24° до 29°. Ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър от изток-североизток. Утре ще преобладава слънчево време с изолирани следобедни превалявания в планинските райони в Западна България.

Слънчево ще бъде по Черноморието, с максимални температури между 22° и 25°. Ще продължи да духа умерен вятър от североизток . Вълнението на морето ще бъде 3 бала, а температурата на морската вода е 25 - 26°.

И в планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще бъде облачността над масивите в Югозападна България и там на отделни места, главно след обяд, ще превали.

Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури в курортите ще са между 15° и 20°, на Алеко - около 10°.

И към времето в Европа. В по-голямата част от континента ще бъде предимно слънчево. Валежи, на места значителни по количество, се очакват в Германия, Франция и Великобритания. Следобедни превалявания ще има в планинските райони на Апенините и Балканите, където започва затопляне.

И у нас през следващите дни температурите ще продължат да се повишават, по-съществено максималните. Ще преобладава слънчево време, а превалявания са възможни само на изолирани места.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българско кино и концерт-спектакли в ефира на БНТ на празничния 6 септември
Българско кино и концерт-спектакли в ефира на БНТ на празничния 6 септември
В българския щаб се надяват да няма провокации в мача срещу Грузия на Евробаскет
В българския щаб се надяват да няма провокации в мача срещу Грузия на Евробаскет