НОВИНИ

Почти без валежи в следобедните часове днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:24, 18.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Почти без валежи ще е времето днес, а облачността ще се разкъсва и намалява, на отделни места в Западна България - до предимно слънчево време. Максималните температури ще са между 13°и 18°, в София - около 15°. Ще духа слаб северозападен вятър.

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде ясно, но на много места в низините и котловините от Южна България ще бъде с ниска слоеста облачност или с мъгли. Минималните температури утре ще са между 5° и 10°, а максималните - между 15° и 20°. В Югозападна България денят ще започне с по-значителна облачност или мъгла, но още преди обяд облачността навсякъде ще се разкъса и намалее, на много места до слънчево време. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – североизточен вятър.

По Черноморието сутринта, главно в южните райони, ще е облачно и с мъгли, но по-късно през деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд – североизточен вятър. Вълнението на морето ще е слабо. Максималните температури ще са между 14° и 18°.

Сутринта в масивите от Западна и Централна България ще има значителна облачност, а върховете ще са в мъгла. Около обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява, видимостта ще се подобри и след обяд и там ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад.

Предимно слънчево ще бъде не само у нас, но и в по-голямата част от Балканите, с повече облаци в северозападните райони. Слънчево ще бъде и във Франция, както и на Пиренейския полуостров, докато в останалата част от Западна, Централна и Източна Европа облачността ще е значителна.

У нас и в близките дни, ще се задържи слънчево, на места в сутрешните часове - с мъгли. Затоплянето ще продължи до петък, но с преминаването на студен атмосферен фронт през почивните дни отново ще захладнее. Облачността ще се увеличи, а с нея и вероятността за валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров се изкачи със седем места в ранглистата
Григор Димитров се изкачи със седем места в ранглистата
Трима българи излизат на ринга на Европейското в Будва
Трима българи излизат на ринга на Европейското в Будва