НОВИНИ

Почти до 100 км/ч достигнаха поривите на вятъра във Враца

bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 29.12.2020
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Много ветровито е в цялата страна днес. Почти 100 км/ч достигнаха поривите на вятъра във Враца. И в следобедните часове ще продължи да духа силен вятър с посока от юг-югозапад. Най-силни ще бъдат поривите по северните склонове на планините, както и в Източна България.

Ще бъде слънчево и необичайно топло с максимални температури от 13° до 18°, съществено по-ниски в северозападните райони от страната, където ще има повече облаци, а на отделни места и слаби превалявания.

И през следващото денонощие ще продължи да духа умерен, в Източна България и на север от планините - и временно силен югозападен вятър.

Ще се задържи значително по-топло от обичайното за края на декември, с минимални температури в широки граници - между 0 и 10 градуса. Ще бъде предимно слънчево с максимални температури между 13° и 18°. Съществено по-хладно ще бъде в северозападните райони, където ще бъде облачно и почти тихо.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над южните склонове от Рило-Родопската област, където на отделни места ще превали дъжд.
Югозападният вятър временно ще отслабне и ще е силен до бурен. Максималните температури ще са все още по-високи от средните за сезона - на Алеко очакваме около 4°, около 8-9° в Боровец и Пампорово, до 10° в Банско.

В четвъртък, последния ден от старата година, ще се задържи ветровито и топло за сезона. Облачността ще се увеличи и след обяд, както и в Новогодишната нощ, на места, главно в Югозападна България, ще превали дъжд.

В началото на новата година се очаква слабо захлаждане, но отново ще бъде предимно слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев поздрави президента на Молдова Мая Санду за встъпването ѝ в длъжност
Румен Радев поздрави президента на Молдова Мая Санду за встъпването ѝ в длъжност
Любимец на Стоянович пристига на "Герена"
Любимец на Стоянович пристига на "Герена"