Подменяме шофьорската книжка вече и за 3 дни

от БНТ , Източник: БГНЕС
13:49, 04.03.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
подменяме шофьорската книжка вече дни
Снимка: Pixabay
Слушай новината

Парламентът одобри на първо четене промените в Закона за българските лични документи, с които се въвежда нова ускорена услуга за подмяна на шофьорската книжка.

Досега при административното обслужване по издаването или подменянето на свидетелство за управление на моторно превозно средство се предлагаха две услуги: обикновена – до 30 работни дни от приемането на заявлението, и бърза – до 10 работни дни.

С новите текстове се въвежда и нова, ускорена услуга, която ще позволява на водачите с изтичащ срок на валидност на шофьорските книжки да получат новите си пластики за 3 работни дни.

В законопроекта е разписано още, че председателите и заместник-председателите на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР), Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО) и Служба "Военно разузнаване" (СВР) ще са в кръга на лицата, за които е налице изрично законово основание за получаването на дипломатически паспорт.

Към настоящия момент единствено председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ и директорът на Службата за външно разузнаване имат право да пътуват извън страната с дипломатически паспорт.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
До 31 март хората под карантина трябва да подадат заявления за подвижна урна
До 31 март хората под карантина трябва да подадат заявления за подвижна урна
Матю Макконъхи се нанася във вила за 7,85 милиона долара
Матю Макконъхи се нанася във вила за 7,85 милиона долара