НОВИНИ

Подменяме шофьорската книжка вече и за 3 дни

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:49, 04.03.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
подменяме шофьорската книжка вече дни
Снимка: Pixabay
Слушай новината

Парламентът одобри на първо четене промените в Закона за българските лични документи, с които се въвежда нова ускорена услуга за подмяна на шофьорската книжка.

Досега при административното обслужване по издаването или подменянето на свидетелство за управление на моторно превозно средство се предлагаха две услуги: обикновена – до 30 работни дни от приемането на заявлението, и бърза – до 10 работни дни.

С новите текстове се въвежда и нова, ускорена услуга, която ще позволява на водачите с изтичащ срок на валидност на шофьорските книжки да получат новите си пластики за 3 работни дни.

В законопроекта е разписано още, че председателите и заместник-председателите на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР), Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО) и Служба "Военно разузнаване" (СВР) ще са в кръга на лицата, за които е налице изрично законово основание за получаването на дипломатически паспорт.

Към настоящия момент единствено председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ и директорът на Службата за външно разузнаване имат право да пътуват извън страната с дипломатически паспорт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жорди Кайседо: Не съм тук да замествам Соу, ние сме различни играчи
Жорди Кайседо: Не съм тук да замествам Соу, ние сме различни играчи
Матю Макконъхи се нанася във вила за 7,85 милиона долара
Матю Макконъхи се нанася във вила за 7,85 милиона долара