НОВИНИ

Подпомагат местния бизнес във Варна с пренасочени евросредства

bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 12.05.2020 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Малки предприятия от Варна ще получат финансова помощ заради пандемията от Covid-19. Средствата, между 3000 и 10 000 лева, идват от европейски програми.

Желаещите могат да получат безплатни консултации в Областния информационен център. За помощ могат да кандидатстват фирми от Варна и областта, които имат регистрация по Търговския закон, а персоналът им е до 50 души. Важно условие е кандидатите да са отчели спад от поне 20 % в оборота си за април, спрямо средномесечения си оборот за миналата година.

Виктория Николова, управител на Областен информационен център-Варна: “Кандидатстването ще се извършва чрез информационната система ИСУМ 2020, всички ще могат електронно да кандидатстват.”

Голям е броят на фирмите, които искат да се възползват от помощта, отчитат от Областния информационен център. Работодателите искат да знаят дали сумите ще трябва да се връщат.

Виктория Николова, управител на Областен информационен център-Варна: Не, няма да я връща! Няма съфинансиране, 100 % се отпускат средствата, те са за подпомагане на бизнеса.”

От Областния инфорционен център уточниха, че с финансовата помощ бизнесът ще може да покрие най-неотложните си нужди, като плащане на наем, консумативи, суровини, и дори заплати.

Автор: Деян Михайлов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обмислят спектакли на Античния и Летния театър в Пловдив
Обмислят спектакли на Античния и Летния театър в Пловдив
Борисов обеща на ресторантьорите 9% ДДС
Борисов обеща на ресторантьорите 9% ДДС