НОВИНИ

Показен разстрел посред бял ден в София (Обобщение)

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
17:45, 25.03.2022 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Показен разстрел посред бял ден в София. Убит е мъж, според наши източници бивш служител на СДВР. По неофициална информация жертвата е 50-годишният Любомир Иванов, който излязъл от системата на МВР след скандал, а през 2018 г. бил издирван с червена бюлетина от Интерпол заради връзки с хора, замесени с незаконно производство на цигари. Също по непотвърдена информация, Иванов е бил прострелян от велосипедист. Полицията все още издирва извършителя.

Подробности вижте в прякото включване на Йоана Миланова.

Около 9.30 ч. тази сутрин Любомир Иванов излязъл от жилищната кооперация, в която живеел. Тогава неизвестен стрелял по него в двора на блока. Според непотвърдена информация, стрелецът бил велосипедист. След като се разбра за случая, от полицията изпратиха до медиите лаконична информация:

"Към адреса незабавно са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Пострадалият е починал по време на транспортирането му към болнично заведение. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия за установяване и задържане на извършителя на деянието", посочиха от СДВР.

Отново по неофициална информация, мъжът е бил прострелян с три куршума в областта на корема, а когато медиците го открили, бил в безсъзнание. Съседи твърдят, че не са чули изстрели.

Според медийни публикации преди около 10 години Любомир Иванов бил задържан, а после и съден за разгласяване на класифицирана информация. По-късно бил оправдан и възстановен на работа в МВР.

През 2016 г. окончателно излязъл от системата и започнал бизнес.

Според справка в Търговския регистър той е бил управител на фирми, занимаващи се с търговия. Съседи разказаха, че живее в дома си в квартал "Лозенец" от 2000 г.

"Знам, че той беше полицай и има жена, има една дама, която му помага с къщата. Той е прекрасен човек, той е мил, винаги ми е помагал във всичко", разказва негова съседка.

Часове наред районът около дома на Любомир Иванов беше отцепен от полицията, а разследващите работиха на терен. Проверяваха и по-широкия периметър около местопрестъплението. Откриха раница в контейнер за отпадъци на съседна улица, но не е ясно дали има отношение към случилото се. Работи се по всички възможни версии.

По темата работиха Йоана Миланова и Иво Никодимов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА ще съди БФС, организира протест и палатков лагер пред централата в Бояна
ЦСКА ще съди БФС, организира протест и палатков лагер пред централата в Бояна
Изграждат водоеми високо в планината за борба с горските пожари
Изграждат водоеми високо в планината за борба с горските пожари