Полицай е ранен в главата след удар от камък на снощния протест

от БНТ
12:54, 23.09.2020
Чете се за: 01:02 мин.
У нас
полицай ранен главата удар камък снощния протест
Снимка: БГНЕС

Полицейски служител от СДВР е ранен в главата, след като е ударен от хвърлен камък при провеждане на полицейска операция за гарантиране на обществения ред по време на незаконни протестни действия на 22.09.2020 г. в района на сградата на Народно събрание, съобщиха от МВР.

На други двама служители - също от структурата на СДВР, е оказана медицинска помощ, след като са получили по-леки наранявания при опит на група агресивно протестиращи лица да пробият полицейски кордон за охрана на българския парламент, чиято сграда е част от критичната инфраструктура на Република България.

Напрежението до Народното събрание снощи възникна около 22 часа. Някои от организаторите на нерегламентираните протестни действия проявиха вербална агресия спрямо служителите на реда като през мегафони крещяха от много близко разстояние в техните лица, съобщават още от МВР. Според ведомството, неголеми групи провокатори с профил и хулиганско поведение на лица, свързани с ултраси на футболни клубове, са замеряли полицаите с камъни, пиротехнически изделия и бутилки, пълни с течност.

От втори и трети ред са се опитвали да изтласкат напред други протестиращи граждани и така да предизвикат сблъсъци със служителите на реда.

Столичната полиция продължава работа по установяване самоличността на провокаторите като на следващ етап предстои да бъдат предприети и съответните правоохранителни мерки спрямо агресивните и хулигански прояви на тези лица.

По-рано заради открити забранени предмети при проверка на един от изградените контролни пунктове, мъж не беше допуснат до протестното мероприятие на площад "Независимост" в София. Други две лица са отведени в столично районно полицейско управление – мъж за установяване на самоличност, и жена – за неизпълнение на полицейско разпореждане. Малко по-късно същите са освободени.

Столичната полиция отново призовава участниците в протестни прояви да спазват разпоредбите на българските закони и да изпълняват разпорежданията на полицейските служители, които се грижат за живота и здравето на всички граждани.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Първите два ремонтирани самолета Су-25 пристигнаха в България
Първите два ремонтирани самолета Су-25 пристигнаха в България
Раздадоха наградите на фестивала Master of Art
Раздадоха наградите на фестивала Master of Art