НОВИНИ

Полицай загина, а негов колега е ранен след нападение с нож в Брюксел

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:24, 11.11.2022 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
По света
Слушай новината

Полицай е бил намушкан до смърт, а друг е ранен в Брюксел. Заподозреният нападател е задържан. Следователите разглеждат версията за терористична атака.

Инцидентът е станал около 19:15 ч. вчера в северния квартал "Скарбек". Полицейски патрул е атакуван от въоръжен с нож мъж.

Кемал, очевидец: "Прибирах се от работа и говорех по телефона с баща ми, когато чух 5-6 изстрела. Баща ми ме попита какво е това. Отговорих му, че сигурно са фойерверки, но той се усъмни и ми каза да отида да видя какво става. Паркирах колата и видях умиращ мъж на земята, всичко беше в кръв. Уплаших се и се върнах тук".

Ранени са двама полицаи, като малко по-късно единият от тях починал от раните си в болницата. Предполагаемият извършител, който е прострелян от друг полицейски екип, също е в болница. Според белгийския вестник "Соар" по-рано през деня същият човек отишъл в полицейски участък, за да обясни намерението си да извърши атентат срещу полицейски служители.

С негово съгласие бил отведен за психиатрична оценка и очевидно по-късно освободен. В Туитър белгийският премиер Александър де Кро написа, че драмата е поредното потвърждение, че полицейските служители рискуват живота си всеки ден, за да гарантират безопасността на гражданите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Теди Буков: В БК Септември 97 имаме момичета с изключителен потенциал
Теди Буков: В БК Септември 97 имаме момичета с изключителен потенциал
Украинските сили са освободили 41 селища в Южна Украйна
Украинските сили са освободили 41 селища в Южна Украйна