НОВИНИ

Полицейски началник в Разград е задържан по разследване за корупция

bnt avatar logo
от БНТ
12:22, 14.08.2023 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Началникът на група „Миграция“ в Областната дирекция на МВР в Разград е задържан по разследване за корупция. При акцията на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и Окръжната прокуратура в Разград са арестувани общо 5 души и се издирва още един.

Павел Маринов е задържан тази сутрин в кабинета си, който се намира в сградата на Областната дирекция на МВР. Той е в системата на МВР от 1995 г., а от 2011 г. е началник на група "Миграция" в ОД МВР Разград.

По първоначална информация, заедно с още 5 души е участвал в престъпна схема за фиктивна регистрация на чужденци - кандидати за дългосрочно пребиваване в Република България.

Според обвинението, двама от задържаните днес са посредничили при набирането на кандидати за получаване на виза тип D, даваща право на дългосрочно пребиваване в България. Те намирали адреси, на които фиктивно регистрирали чужденци.

Като началник на група „Миграция“ Павел Маринов не е проверявал дали посочените лица се намират на дадените адреси.

"Касае се за корупционно деяние. Коментарът за дирекция "Вътрешна сигурност" точно това касае – разследване на престъпления, корупционни подкупи и то систематично", каза главният секретар на МВР, гл. комисар Петър Тодоров.

"Разследването е в началото. Това е поредният пример, че МВР работи добре. Работи както в противодействие на организираната и конвенционалната престъпност, така и на противообществени прояви и престъпления на служители от състава на нашето министерство", каза заместник министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

По случая има задържани и две жени, извършвали преводачески услуги. Издирва се още един човек.

Продължават процесуално-следствените действия на множество адреси. А от Окръжна прокуратура-Разград обещаха още подробности утре сутринта.

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-добрите парапланеристи взеха участие в националния шампионат "Банско оупън 2023"
Най-добрите парапланеристи взеха участие в националния шампионат "Банско оупън 2023"
Запозодрените 105 футболни фенове за сблъсъците в Атина остават в затвора до процеса за убийството на гръцкия запалянко
Запозодрените 105 футболни фенове за сблъсъците в Атина остават в затвора до процеса за убийството на гръцкия запалянко