НОВИНИ

Полицията ще следи за скоростта по магистралите и първокласните пътища и по празниците

bnt avatar logo
от БНТ
10:50, 23.12.2020
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Ежедневен контрол във всички празнични дни ще осъществява „Пътна полиция“ по пътищата в страната. Екипите са съсредоточени по магистралите и първокласните пътища. Засилени са патрулите и в градовете.

Униформените служители ще подпомагат и контролират движението и ще следят за нарушения. Приоритетно ще се наблюдава спазването на скоростните режими, както и за задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

"Създали сме необходимата организация всяка една областна дирекция да подпомага движението при необходимост. За нас най-важен е контролът и опазването живота и здравето на пътуващите по пътищата на България. Затова сме създали организация колегите освен да подпомагат и контролират движението, да следят и за нарушения, извършвани от самите водачи", обясниха от "Пътна полиция".

"В празничните дни хората са предразположени към събирания и е важно да отбележим да не сядат зад волана на автомобила след употреба на алкохол или наркотични вещества", акцентираха още от полицията.

"Очакваме гражданите да се вслушат и да спазят мерките, разпоредени от министерството на здравеопазването“, апелираха от полицията.

Вчера около 50 000 автомобила са напуснали столицата, сочи информация на Агенция "Пътна инфраструктура".

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров с поздрав за жителите на Хасково
Григор Димитров с поздрав за жителите на Хасково
Трима убити полицаи във Франция, отзовали се на сигнал за домашно насилие
Трима убити полицаи във Франция, отзовали се на сигнал за домашно насилие