НОВИНИ

Полина Трифонова: Искам да отида на още една Олимпиада

Полина Трифонова
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
06:04, 26.07.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Единствената представителка на България в тениса на маса в Токио Полина Трифонова сподели пред БНТ, че вече мечтае за нова Олимпиада. Националката ни е мотивирана да стигне и до Париж след три години.

Оказва се, че при Полина Трифонова апетитът идва с яденето. След като постигна две победи в Токио, тя отпадна на 1/32-финалите, но това я амбицира да започне скоро подготовка за следващия голям форум.

„Беше ми много трудно да играя срещу тази съперничка, тя се състезава за Монако, но е родена в Китай. Знаете азиатките в нашия спорт, че доминират. Много сложна игра има тя, много странни гуми. Не успях да се наглася и тя беше безпощадна. Силен сервис има. Дори и един гейм срещу такава състезателка е постижение“, сподели Трифонова.

„Трябва да се ходи на състезание, защото тук нивото е съвсем различно. Когато заминавах за Токио, си мислех, че ако спечеля един мач, ще е супер, дори може би и в най-големите си мечти не си представях, че на такъв голям форум мога да направя нещо по-голямо“, допълни състезателката ни в тениса на маса.

„Опитът от тук е безценен, няма да крия искам да отида на още една Олимпиада, много ми хареса тук, има още какво да направя. Много се мотивирах след тази Олимпиада. Като се прибера ще почина малко и след това започвам подготовка“, завърши българската олимпийка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество
Извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество
57 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие
57 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие