НОВИНИ

Половин година по-рано: Готов е първият участък от АМ "Европа"

половин година рано готов първият участък европа
bnt avatar logo
от БНТ
14:12, 12.11.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Половин година по-рано от предвиденото е готов първият 17-километров участък от магистрала "Европа". Инвестицията е за 117,3 млн. лв. и е от републиканския бюджет. Това съобщи в официалния си Фейсбук профил премиерът Бойко Борисов, който инспектира участъка.

Шофьорите от няколко дни се движат по магистралата, по която са изградени два пътни възела, пет подлеза, пет надлеза, мост над р. Сливнишка, както и седем площадки за отдих и принудително спиране.

Пътуването вече става по-бързо, комфортно и по-безопасно, подчертава премиерът.

"Въпреки пандемията и затрудненията, въпреки безпрецедентната ситуация в цял свят, продължаваме да изграждаме магистрали, пътища, газопроводи, пречиствателни станции. И няма да се спрем, защото българите заслужават да имаме модерна инфраструктура", категоричен е Борисов.

Пътеки за влечуги под трасето на магистрала "Европа" ще пазят биоразнообразието

На пълни обороти се работи и в участъка на АМ "Европа" от ГКПП "Калотина" до Драгоман. Той е с дължина 14,5 км и строителните дейности на него започнаха през февруари.

Теренът е тежък, но строителите разполагат с нови машини и имат най-добрата техника. Активно се работи и по модернизацията на граничния пункт "Калотина".

По време на инспекцията на пътните участъци премиерът Бойко Борисов беше придружен от здравния министър проф. Костадин Ангелов и директора на "Пирогов" проф. Асен Балтов, които посъветваха работниците за строго спазване на мерките срещу коронавируса.

Докторите ще лекуват, ние ще строим пътища, коментира от своя страна Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасиха бебе с тегло 480 грама в болницата в Стара Загора
Спасиха бебе с тегло 480 грама в болницата в Стара Загора
Нинова: Харченето на бюджета трябва да е прозрачно и през парламента
Нинова: Харченето на бюджета трябва да е прозрачно и през парламента