НОВИНИ

Полският президент: Силите ни за сигурност са в повишена бойна готовност

анджей дуда всички показаха желание действа името просперитета
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:02, 11.11.2021
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Полските сили за сигурност са приведени в най-висока степен на готовност във връзка с кризата на границата с Беларус, каза полският президент Анджей Дуда в телевизионно обръщение към нацията.

"Уважаеми дами и господа, уверявам Ви, че Полша е готова да отблъсне действията на службите на режима на Лукашенко. Нашата гранична охрана, полската армия, полицията и други служби са в състояние на максимална бойна готовност", каза Дуда.

"Аз съм в постоянен пряк контакт с лидерите на страните от нашия регион, както и с партньорите ни от НАТО и Европейския съюз. Позицията на полската република там среща пълна подкрепа и разбиране", добави той.

Дуда заяви още, че Полша не може да си позволи да приеме дори малък брой мигранти на своя територия, тъй като ще ги последват нови.

"Съгласието за незаконно влизане дори на малък брой мигранти или липсата на адекватен отговор би довело до драматични последици както за нас, така и за целия Европейски съюз. Десетки, може би стотици хиляди хора, измамени от Лукашенко, биха щурмували полската граница. Това би означавало още по-голям брой човешки трагедии“, каза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вратарите Михайлов и Вуцов: Тежък мач
Вратарите Михайлов и Вуцов: Тежък мач
Голмайсторът Ради Кирилов: Украйна играе феноменален футбол
Голмайсторът Ради Кирилов: Украйна играе феноменален футбол