НОВИНИ

Поне две експлозии са избухнали в Харковска област, съобщават украинските власти

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:20, 05.07.2023
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

За най-малко две експлозии в Харковска област съобщават украинските власти. В още пет региона в страната е обявена въздушна тревога.

38 души, сред тях 12 деца, бяха ранени вчера при ракетна атака в град Первомайски, в Харковска област. Местните власти предполагат, че обект на атаката е било погребение на военен.

Ситуацията на фронта - украинските сили удържат позиции в района на Бахмут. Руската армия е отблъснала най-малко две украински атаки около Донецк.

Ситуацията в Запорожката АЕЦ и срещата на върха на НАТО следващата седмица бяха сред акцентите в среднощното обръщение на президента Володимир Зеленски.

"По отношение на ситуацията около Запорожката атомна електрическа централа. Сега целият свят трябва да разбере, че общата сигурност зависи изцяло от глобалното внимание към действията на окупаторите в централата. Русия трябва ясно да осъзнае, че светът вижда сценариите, за които терористите се подготвят, и светът е готов да отвърне. Радиацията е заплаха за всички по света и централата трябва да бъде защитена от всякакви инциденти", каза той.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна кандидатстването за прием в гимназиите
Започна кандидатстването за прием в гимназиите
Очаква се правната комисия в НС да обсъди референдума за еврото
Очаква се правната комисия в НС да обсъди референдума за еврото