НОВИНИ

Понсилуома триумфира в спринта на 10км. на Световното първенство по биатлон, двама българи в топ 60

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:56, 13.02.2021
Чете се за: 00:45 мин.
Зимни
понсилуома триумфира спринта 10км световното първенство биатлон двама българи топ

Шведът Мартин Понсилуома постигна най-големия успех в кариерата си, след като спечели титлата в спринта на 10 км за мъже на световното първенство по биатлон в Поклюка (Словения), носейки първи златен медал в дисциплината за Швеция при мъжете в историята..

25-годишният биатлонист беше безгрешен на огневия рубеж и финишира за 24:41.1 минути, грабвайки първа победа в индивидуално състезание, валидно за Световната купа, в кариерата си.

За Понсилуома това е и второ отличие от планетарния шампионат в Поклюка, след като преди два дни той спечели сребърен медас със смесената щафета на "Тре Крунур"

Втори на 11.2 секунди също без пропусната мишена завърши Симон Дестьо от Франция, а трети, на 12.9 секунди, остана неговият сънародник Емилиен Жаклен с една грешка в стрелбата.

От българите най-силно се представи Димитър Георджиков, който завърши 49-ти с една грешка и пасив от 2:00.2 минути. Владимир Илиев пък направи три пропуска и завърши 57-ми на 2:11.2 минути след Понсилуома.

Това са и двамата ни представители, които ще получат право да участват в неделното преследване, за което се класират първите 60 от спринта.

В надпреварата на 10 км. стартираха още двама българи, но Антон Синапов остана 71-ви, докато дебютанта Благовест Тодев финишира 93-ти

По-късно днес в Поклюка предстои спринтът на 7.5 км за жени, в който участие ще вземат три български биатлонистки в лицето на: Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС избира 10-те европейски делегирани прокурори
ВСС избира 10-те европейски делегирани прокурори
Пет години без великия Трифон Иванов
Пет години без великия Трифон Иванов