НОВИНИ

Пореден ден с жълт код за опасно горещо време

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 11.06.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините и планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб югозападен вятър, но концентрацията на сахарски прах от север ще намалява. В по-голямата част от страната максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София - около 33°, по Черноморието - между 27° и 32°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Температурата на морската вода е 22 - 24°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°.

В сряда вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, повече в Северна България и планините,а към вечерта и в югоизточните райони, ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Има повишена вероятност на места явленията да са интензивни, а валежите - значителни, ще има и условия за градушки. В северозападната част от страната дневните температури ще са с 4 - 5 градуса по-ниски, а в южните и източните райони ще се задържат без промяна.

В четвъртък също на много места из страната ще превали и прегърми, а на отделни места, главно в източната половина, са възможни интензивни валежи. Температурите ще се понижат с още 2 - 3 градуса.

В петък и събота, с умерен вятър от запад-северозапад, впоследствие от североизток, ще прониква относително по-хладен въздух. На повече места и по-интензивни валежи, придружени от гръмотевици, ще има в Южна България в петък и през нощта срещу събота. В събота явленията постепенно ще затихнат, а максималните температури ще са между 25° и 30°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР ще проведе открито заседание за цените на тока и парното от юли
КЕВР ще проведе открито заседание за цените на тока и парното от юли
При 100% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС печели вота, ДПС е на втора позиция
При 100% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС печели вота, ДПС е на втора позиция