НОВИНИ

Пореден протест за убийството на 24-годишния Митко от Цалапица (СНИМКИ)

bnt avatar logo
от БНТ
18:18, 31.08.2023 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден протест след жестокото убийство на 24-годишния Митко от пловдивското село Цалапица. Негови близки и приятели демонстративно спряха днес в час пик движението по едно от най-натоварените кръстовища в Пловдив.

Хората са недоволни, че 40 дни след смъртта на младия мъж все още основният заподозрян за престъплението не е арестуван. С днешното си шествие протестиращите поискаха повече пловдивчани да ги подкрепят и също да настояват за спешни мерки по залавянето на сочения за основен извършител Рангел Бизюрев. За него се знае, че се укрива в Германия.

Сред исканията на хората е и това пловдивската полиция да оповести има ли и как тече разследването по случая в Германия. Майката на зверски убития Димитър Малинов - Атанаска Бакалова съобщи, че от полицията и прокуратурата са ѝ предоставили достъп до европейската заповед за арест на Бизюрев, както и до медицинската експертиза след убийството. Но по думите ѝ това не е достатъчно, за да спрат протестите:

"Надявам се по-бързо Рангел да бъде хванат и докаран в България. В момента на този етап ми обясниха, че докато Рангел не бъде хванат, не може да бъде променен членът, по който се водят близнаците. В момента има дадени показания от тях, но не се знае той какви показания ще даде."

Вижте повече в прякото включване на Николай Райшинов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бориша Симанич претърпя спешна операция в Манила, пропуска остатъка от баскетболния Мондиал
Бориша Симанич претърпя спешна операция в Манила, пропуска остатъка от баскетболния Мондиал
Лоренцо Мичели обяви избраничките си за олимпийската квалификация в Токио
Лоренцо Мичели обяви избраничките си за олимпийската квалификация в Токио