НОВИНИ

Обрат по делото за смъртта на шофьора, прегазил дете в село Прилеп

Задържаният не е дядо на детето, разкриха от прокуратурата

bnt avatar logo
от БНТ
16:55, 31.08.2023 (обновена)
7064
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Промяна по делото със смъртта на шофьора, прегазил дете в сунгурларското село Прилеп. От прокуратурата обявиха, че задържаният за престъплението не е дядото на детето. Окръжният съд реши да остави мъжът за постоянно в ареста.

46-годишният обвиняем Стефан Дехнев каза пред съдията, че не е искал да убие шофьора.

- Съжалявате ли за случилото се?

- Да, съжалявам.

Адвокатът му поясни, че посегнал с ножа, тъй като не вярвал в правосъдната система и шофьора нямало да получи справедливо наказание. Бил употребил и алкохол.

Величка Костова, адвокат на обвиняемия: „Той не е целял да го убие, така е това е разликата между причиняването на телесна повреда, при която е последвала смърт и умишлено убийство, разбирате ли.

– Какво е целял?

– Да го нарани, както го е наранил в крака, но не е целял да го убие“.

Ангел Георгиев, наблюдаващ прокурор: „Той отива, нанася първо побоя, после се връща, взима ножа и се връща, за да го намушка. Това са данните и за това не можем да говорим за... той дори не е и дядо официално на детето.

- Какъв е?

- Не знам. Няма данни, майката на детето да му е дъщеря“.

Адвокатът изтъкна и че според съдебно-медицинската експертиза, шофьорът е получил мозъчно сътресение заради побоя от другите членове на семейството и това може да причина за смъртта. Според разследващите обаче намушкването е причината, тъй като е засегнало важни кръвоносни съдове.

снимки: БГНЕС

Ангел Георгиев, наблюдаващ прокурор: „Аортата, разрязана е изцяло и той е умрял в рамките на 10 минути. Заключението е остра кръвозагуба, като мозъчното сътресение от нанесения побой е допринесло“.

Шофьорът на камиона не е употребил алкохол, показват експертизите. А по данни на свидетели се е движел с не повече от 15 км/ч. Ако бъде признат за виновен Стефан Дахнев може да получи наказание лишаване от свобода от 10 до 20 г. Той е с криминални прояви за грабеж, кражба и отнемане на автомобил.

Вижте прякото включване на Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локализираха големия пожар над родопското село Хвойна
Локализираха големия пожар над родопското село Хвойна
70-ата колоездачна обиколка на България по БНТ 3
70-ата колоездачна обиколка на България по БНТ 3