НОВИНИ

Гръмотевични бури и опасност от градушки в страната

bnt avatar logo
от БНТ новини
13:00, 31.08.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Днес ще бъде ветровито, а максималните температури в страна ще са по-ниски, в сравнение с вчера, между 27° и 32°. В следобедните часове ще има и валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевици, главно в североизточните и планинските райони.

Предупреждение за значителни количества и опасност от градушки е обявено в областите Габрово, Велико Търново, Търговище, Сливен и Стара Загора.

През нощта вятърът ще отслабне, а валежи и гръмотевици ще има на места в южните и източните райони от страната. Минималните температури утре ще бъдат между 15° и 20°, по Черномориието – до 23°, в София – около 12°, а максималните - между 27° и 32°.

Ще преобладава слънчево време с превалявания и гръмотевици следобедните часове, главно в планинските и източните райони. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

По Черноморието по-голяма вероятност за валежи има сутринта по южното, а вечерта - по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен северозападен, след обяд - югоизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще бъде слънчево, но след обяд в отделни райони ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите по най-високите върхове ще бъдат от 9 до 12 градуса.

През почивните дни температурите ще останат почти без промяна. Ще бъде предимно слънчево, с изолирани следобедни превалявания, главно в източните и планинските райони. В началото на новата седмица се очакват почти повсеместни валежи и захлаждане.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверяват стадиона след трагедията с две деца в Русе
Проверяват стадиона след трагедията с две деца в Русе
Срещите от 8-ия кръг в професионалния футбол ще бъдат прекъсвани в 5-ата минута в подкрепа на Петър Хубчев
Срещите от 8-ия кръг в професионалния футбол ще бъдат прекъсвани в 5-ата минута в подкрепа на Петър Хубчев