НОВИНИ

Поредна доза словесни атаки между ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС

Има ли път назад за общо управление след изборите?

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:18, 26.04.2024
Чете се за: 03:45 мин.
У нас
Слушай новината

На финала на парламента ново противопоставяне между доскорошните партньори от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Има ли път назад за общо управление след изборите?

Бойко Борисов: И когато някой си прави предизборна кампания на моя гръб да знаят, че той е много голям, но и много хлъзгав. Много народ се покатериха на него. Много паднаха. Вчерашното действие срещу Росен Желязков беше насилствено. И какво постигнаха - смениха Росен с Росица. Е, ако за това си заслужаваше да се мразим още повече - ок.

БНТ: Всичко ли е загубено във взаимоотношенията?

"Абсолютно всичко е загубено след вчера във взаимоотношенията", подчерта Борисов.

БНТ: Вие сам казвате обаче, че спирала от избори не е добре. Това означава ли, че след като с ПП-ДБ повече никога, поне с ДПС опит за правителство?

"Няма как. Няма да им дам храна да се упражняват върху ГЕРБ", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Чух от господин Борисов да казва, че той има голям гръб, който е хлъзгав. Освен, че има голям гръб има и голям врат. Обаче за съжаление в момента господин Пеевски се е увиснал на него и го задушава. Това, което вчера се случи, съжалявам. Росен Желязков не би нарушил Конституцията, ако имаше свободна воля. Пеевски му подвикваше от първия ред и Борисов се съгласяваше и той нарушаваше правилата. Вчера - ясно съобщение към свестните хора от ГЕРБ - ако искате ГЕРБ да има нормално управление, трябва да се отървете от воденичния камък - господин Пеевски. Той просто не иска да предаде властта", коментира Кирил Петков.

"Не знам защо тези две булки обясняват тази работа. Кирил Петков може да бъде само булка на Борисов. Защото той е като един сладък пудел, който ще драска на вратата в Банкя и ще искат да влязат в неговия кучкарник. Говорят с ДПС кой искал, кой не искал - откъде знаят, че ние искаме. Кирил, който обяснява кой на кой е увиснал, молеше и скимтеше да го заведа при Борисов. Йордан Цонев го хвърли като един малък пудел в това и затвори вратата след него и Борисов гледаше като Тодор Живков на девети срещу десети. Е така - стана и го прегърна, щото Бойко има голямо сърце", каза още Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС.

Кирил Петков отговори на думите на Пеевски така: "Във връзка с репликите на Пеевски за пудели, булки и т.н. - аз въобще не искам да влизам в тези мутренски изяви на господин Пеевски, но едно ще му кажа, нека ме чуе: Аз абсолютно не вярвам, че той би посмял да ми ги каже тези неща, ако бяхме само двамата и бодигардите да са му отвън".

Вижте още в прякото включване на Милена Кирова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 26.04.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 26.04.2024 г., 12:20 ч.
Окончателно: Депутатите повишиха с 30% заплатите на военните
Окончателно: Депутатите повишиха с 30% заплатите на военните