НОВИНИ

Поредно нападение с нож в Германия: 32-годишна жена рани шестима в автобус

Появиха се твърдения, че нападателката страда от психическо заболяване

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
14:27, 31.08.2024
Чете се за: 02:27 мин.
По света
Снимка: БТА
Слушай новината

Пореден случай на нападение с нож в Германия само за седмица. Жена нападна и рани шестима души в автобус в Зиген, недалеч от Кьолн.

Пострадалите са млади хора, които пътували към фестивал. Атаката става в деня, в който Германия за първи път от 3 години депортира афганистански граждани, осъдени за различни престъпления, извършени във федералната република.

Петък вечер, Зиген. Минути преди 20:00 местно време около 40 души пътуват в автобус, предназначен да превозва посетителите на градски фестивал. Внезапно една от пътничките вади нож и напада част от хората.

"Когато пристигнахме на мястото на инцидента видяхме шестима ранени. Трима от тях бяха получили животозастрашаващи наранявания. Задържана е 32-годишна жена с германско гражданство", заяви Николас Станковски, говорител на полицията в Зиген.

Мотивите за нападението се изясняват, но според германски медии не става дума за тероризъм. Появиха се твърдения, че нападателката страда от психическо заболяване.

Местните власти призоваха хората да не разпространяват фалшиви новини, след като се появиха публикации, че нападателката е бежанка.

Атаката в Зиген става седмица, след като сириец, който е трябвало да бъде депортиран в България, но се е укрил, уби трима души в Солинген.

Във вторник полицията в Мьорс - близо до Солинген, застреля мъж, който се опитал да нападне с нож хора на улицата.

Зачестилите нападения, дело на търсещи убежище, станаха повод властите в Германия да втвърдят политиката си спрямо мигрантите.

Така, след 3-годишно прекъсване, Берлин за първи път депортира хора в Афганистан. Вчера в Кабул кацна самолет с 28 афганистански граждани, осъдени за престъпления в Германия.



Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стела Енева остана на крачка от подиума в хвърлянето на диск на Паралимпийските игри в Париж
Стела Енева остана на крачка от подиума в хвърлянето на диск на Паралимпийските игри в Париж
Лион привлече Уилфрид Заха под наем
Лион привлече Уилфрид Заха под наем