НОВИНИ

Пориви на вятъра до 80 км/ч в Северна България днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 21.02.2023
Чете се за: 01:47 мин.
Времето
Слушай новината

И тази сутрин температурите са в голям интервал, от минус 4° до плюс 9°, а след временно отслабване през нощта, вятърът от запад-северозапад отново се усилва и в областите с код жълто се очакват пориви със скорост до около 70 - 80 км/ч.

В следобедните часове ще преобладава слънчево време, а максималните температури днес ще бъдат по-високи, в сравнение с вчера, в повечето райони от 15° до 20°.

През нощта вятърът ще отслабне, а в западната половина от страната ще стихне. Температурите и утре ще бъдат в широки граници, сутринта - от 0° до 9°, следобед – от 11° до 20°. Ще духа слаб до умерен северен, в източните райони - североизточен вятър. Ще има променлива облачност, по-значителна над Североизточна България, където слабо ще превали.

Слънчево време ще преобладава и в планините. Много ветровито, със силен северозападен вятър, ще бъде само по високите и открити части, в останалите райони вятърът ще отслабне. Температурите ще останат без съществена промяна; максималните в курортите - от 6° на Алеко до 10-11° в Пампорово и Боровец.

Утре температурите на Балканите слабо ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните за февруари. В по-голямата част от полуострова ще е предимно слънчево, с повече облаци в северните райони.

У нас, в близките дни ще бъде по-често облачно, ветровито, на места с превалявания, а максималните температури ще се понижат. В събота ще има повече слънчеви часове и временно, но съществено ще се затопли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на отбраната: Готови сме да продължим да оказваме необходимата помощ на Турция
Министърът на отбраната: Готови сме да продължим да оказваме необходимата помощ на Турция
Изписаха от ВМА последните мигранти, пострадали край Локорско
Изписаха от ВМА последните мигранти, пострадали край Локорско