НОВИНИ

Последно сбогом с иконата на френското кино Ален Делон

Въпреки предсмъртното му желание - 10 годишната му белгийска овчарка Лубо не беше умъртвена, за да си отиде заедно с него

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:15, 24.08.2024
Чете се за: 02:47 мин.
По света
Снимка:
Слушай новината

Иконата на френското кино, Ален Делон, беше погребан днес в тесен кръг в имението му, на 120 километра от Париж. Церемония без камери и фотоапарати, каквото беше желанието на звездата.

Присъстваха 50–ина приятели на фамилията Делон – сред тях представители на медиите и актьори, но без мобилни телефони. Публична възпоменателна служба са очаква през септември.

снимки: БГНЕС

Двамата сина на Ален Делон – 59 годишният Антони и 30 годишният Ален Фабиен излязоха преди погребението, за да благодарят на почитателите на баща им, струпали се край портите на имението му в Души, на 85 километра от Орлеан. Безброй цветя и послания затрупват входната врата на последното жилище на легендата на френското кино, в чийто парк са погребани и любимите кучета на Делон.

„Исках непременно да дойда, за да запазя спомена за него, за всичко, което направи. Той беше изключителен артист, такива като него няма много, с изключение на Брижит Бардо, но иначе няма друг с неговия талант и най-вече с неговата красота“, сподели Шантал Авезар - почитател на Ален Делон.

Погребението е било извършено в параклиса на имението, построен от собственика. Въпреки предсмъртното желание на Ален Делон, 10 годишната му белгийска овчарка Лубо не беше умъртвена, за да почива заедно с него. Актьорът също така пожела да бъде изпратен в последния му път в присъствието на няколко десетки близки, без национални почести.

Около 50-на приближени на клана Делон са присъствали на погребението, сред тях майката на Анушка и Ален Фабиен Розали ван Бремен и синът на Жан Пол Белмондо.

Героят от „ Двама мъже в града „, „ Борсалино“ и „ Гепардът „ почина на 18 август на 88 годишна възраст. Смъртта му затвори страница в историята на френското кино от 60 – те до 80 – те години на миналия век.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чашата на безводието преля за стотици домакинства в община Брусарци
Чашата на безводието преля за стотици домакинства в община Брусарци
Отново пламна огънят във видинското село Гюргич, този път в борова гора
Отново пламна огънят във видинското село Гюргич, този път в борова гора