НОВИНИ

Поставят пътна камера в рисковата отсечка преди Айтос

поставят пътна камера рисковата отсечка айтос
bnt avatar logo
от БНТ
16:40, 21.09.2021
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Стационарна камера за контрол на скоростта в рисковата отсечка преди Айтос, както и мобилни кантари за измерване степента на претовареност на тировете, са сред първите мерки, които ще бъдат взети след тежкия пътен инцидент от 13 септември, съобщиха от МВР.

Баща и двете му деца загинаха при тежка катастрофа в Айтос

Решенията са взети на работна среща между областния управител на Бургаска област проф. Мария Нейкова, зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков, зам.-директора на ГДНП старши комисар Борислав Муеров, директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, представители на АПИ и кмета на Айтос Васил Едрев.

Ст. комисар Муеров увери, че в рисковия район ще има постоянно полицейско присъствие, което ще покрива както светлата, така и тъмната част от денонощието. Основната цел ще е превантивна, полицейските служители ще бъдат подпомагани от мобилни камери за скорост, а след кратък период - и от стационарна камера, монтирана в началото на проблемния участък.

Ст. комисар Калоянов изрази подкрепа и съпричастност с гражданските действия, инициативност на местните жители и исканията им за всички мерки с цел ограничаване на скоростта на тежкотоварните камиони.

Трети ден на протест в Айтос

"Още в деня след инцидента координирахме взаимодействието между институциите", заяви проф. Мария Нейкова.

Тя се ангажира в идните дни на място да бъдат релокирани мобилни кантари, които ще измерват теглото на случаен принцип на преминаващите камиони, предимно на зърновозите.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков обяви, че е започнала работата по исканията на гражданите на Айтос. Той увери, че МРРБ има експертизата да финализира искането им за обходен път. По думите му предстои обсъждане с кмета и полицията за поетапните стъпки, които е необходимо да се предприемат в бъдеще.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима българи в основната схема на Sofia Open 2021
Трима българи в основната схема на Sofia Open 2021
Найден Найденов: Дано да стигнем до финалите
Найден Найденов: Дано да стигнем до финалите