НОВИНИ

Жители на Айтос излязоха на протест след катастрофата с три жертви

bnt avatar logo
от БНТ
20:08, 18.09.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

След тежката катастрофа с ТИР в Айтос, която отне живота на баща и двете му деца, жителите на града и околните села излязоха на голям протест. Те настояват трафикът на камиони да бъде изведен от града, а в знак на недоволство блокираха пътя, на който в понеделник стана инцидентът.

Родителите на загиналия при катастрофата баща Нури Хюсеин днес със сълзи в очите дойдоха на мястото на жестокия сблъсък.

"Двете ни внучета и синът ми си отиде, най-малкият ми син на 32 години. Да ги съдят, да не излизат от затвора", заяви Гюлсум Хюсеин, майка на загиналия Нури.

Семейството на загиналите се включи в протеста, иницииран от жителите на Айтос.

След анализ: Шофьорът на ТИР-а от катастрофата в Айтос не е бил под влияние на алкохол

"Най-вече настояваме за обходни маршрути. Да се обезопаси пътят, това са толкова много жертви", допълни Лада Димитрова, жител на Айтос.

За часове пътният участък, където стана катастрофата, остана затворен. Протестиращите обаче поискаха да блокират пътя още от изхода на Айтос, за да не минават камиони и така се стигна до напрежение с полицията. А за искания обходен път за камиони, топката е в ръцете на АПИ, обясни кметът на Айтос.

"Това не е в урбанизирана територия. Ние няма как да направим проект. Това е задължение на държавата, на АПИ. Анализирайки местата, черните точки в тази България, където стават пътнотранспортни произшествия, те ще трябва да вземат решение", добави Васил Едрев, кмет на Община Айтос.

Протестът завърши с минута мълчание в памет на загиналия Нури Хюсеин и двете му деца на 5 и 8 години. Недоволството продължава и утре.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецакция: Разбиха група за нелегален трафик на мигранти (ОБЗОР)
Спецакция: Разбиха група за нелегален трафик на мигранти (ОБЗОР)
"Продължаваме промяната" - новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев
"Продължаваме промяната" - новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев