НОВИНИ

Баща и двете му деца загинаха при тежка катастрофа в Айтос

bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 14.09.2021 (обновена)
5636
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Тежка катастрофа между ТИР и лек автомобил е станала в Айтос късно снощи. Трима души са загинали - 33-годишен баща и двете му деца на 5 и на 9 години. Пострадали са трима - майката на децата, която е шофирала автомобила, и шофьорът на ТИР-а. Те са настанени в болница без опасност за живота.

Пострадал е и 17-годишен пешеходец, който е бил в района на произшествието. Младежът е с опасност за живота.

Камионът се блъска в лекия автомобил, а после в мантинелата. Чакат се резултатите от кръвната проба за алкохол на водача на ТИР-а. Експертиза ще изяснява дали тежкотоварният камион не е бил претоварен.

Полицията работи по няколко версии.

"Причините за навлизането в лентата за насрещно движение като обстоятелствата за това са в процес на изясняване. Предстоят да бъдат назначени експертизи по случая", коментира главен инспектор Пламен Николов, началник на "Пътна полиция".

Образувано е досъдебно производство по случая. От водача е взета кръвна проба, която предстои да премине лабораторно изследване.

"ТИР-ът е дошъл отгоре, а колата идва отдолу и не може да спре и блъска колата и заедно влизат вътре в градинката", разказва свидетел на инцидента.

"Това е задната врата на камиона. Вратата е изхвърчала и е паднала тук. Не е успяла да влезе навътре. Жиците са я спрели може би", казва очевидец.

"Изключително стръмен е наклона, Агенция "Пътна инфраструктура" предния път правиха оглед на целия път. Имаха намерението да предприемат някакви мерки, но към настоящия момент няма такива и ето отново сме свидетели на изключително тежък инцидент", обясни Васил Едрев, кмет на Община Айтос.

Точно преди една година на тази улица се е случила подобна катастрофа с ТИР.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1998 са новите случаи на коронавирус у нас
1998 са новите случаи на коронавирус у нас
Слънчево и още по-топло време днес
Слънчево и още по-топло време днес