НОВИНИ

Поставят сърдечен дефибрилатор на Ериксен

кристиян ериксен получил инфаркт мача дания финландия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:05, 17.06.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Датската звезда Кристиан Ериксен, който получи инфаркт по време на откриващия двубой на тима от Евро 2020 с Финландия миналия уикенд, ще има имплантиран сърдечен дефибрилатор, обявиха от Датския футболен съюз.

Полузащитникът на Интер колабира и се нуждаеше от спешна реанимация по време на срещата с финландците в Копенхаген, където остана в болница.

„След като Кристиан премина различни изследвания на сърцето, бе решено, че трябва да му поставен дефибрилатор. Това устройство е необходимо след сърдечен удар поради смущения на пулса“, се казва в изявление на датското управляващо звено в Туитър.

То не даде подробности относно потенциалните последствия за бъдещата кариера на 29-годишния футболист на Интер.

Ериксен „е приел решението“ и то е било „потвърдено от местни и международни специалисти, които препоръчват същото лечение“.

Играчи като нидерландеца Дейли Блинд също успяха да продължат кариерите си, след като получиха устройството, което контролира и регулира сърдечния ритъм.

Новината за медицинската процедура идва часове преди началото на следващия мач на Дания от Евро 2020 с Белгия, където Ериксен ще бъде почетен с изритване на топката извън игра от белгийците в 10-ата минута, който съвпада с номера на фланелката на плеймейкъра.

Имплантът, който ще бъде поставен на Кристиан Ериксен, е малко устройство, което може да лекува хора с ненормални сърдечни ритми. Той изпраща електрически импулси за регулиране на сърдечния ритъм, тъй като това може да бъде опасно и да причини нов сърдечен арест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
45 литра на квадрат са паднали в Русе само за половин час снощи
45 литра на квадрат са паднали в Русе само за половин час снощи
Зоран Заев е в София - ще има ли напредък в отношенията ни с РС Македония
Зоран Заев е в София - ще има ли напредък в отношенията ни с РС Македония