НОВИНИ

Постепенно затопляне и повишение на температурите

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 05.03.2023
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 9°. Ще има променлива, над южните райони - често значителна облачност и в отделни райони там и видимостта ще е намалена. На места, главно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд. Повече слънчеви часове ще има над Северна България. Там ще духа умерен вятър от запад-северозапад, в останалите райони ще е слаб от север-северозапад.

През нощта облачността ще намалее. Минималните температури ще се понижат и преобладаващите ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°. В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините видимостта ще е намалена.

Утре максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 11° и 16°, в София - около 12°. Ще бъде слънчево. Временни увеличения на облачността ще има главно над планинските и крайните южни райони. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще бъде слаб до умерен.

В планините облачността ще бъде променлива, но ще е почти без валежи. Ще бъде обаче ветровито, ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, след обяд - от югозапад. Максималните температури и там ще се повишат и в курортите ще са около 4 - 5 градуса над нулата, на Алеко - около 1 градус.

Значителна облачност с валежи от дъжд ще има в северозападните райони от Балканския полуостров. Над останалата част от Балканите ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгла или ниска облачност.

У нас през следващите три дни ще има променлива облачност, по-значителна в четвъртък, когато са възможни и слаби превалявания. Затоплянето ще продължи и в средата на седмицата максималните температури ще са между 15° и 20°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Петров: В последните години българският футбол не е на добро ниво
Мартин Петров: В последните години българският футбол не е на добро ниво
Стойчо Младенов: Място в Европа е постижима цел за ЦСКА 1948
Стойчо Младенов: Място в Европа е постижима цел за ЦСКА 1948