НОВИНИ

Повече слънце днес, но остава ветровито

bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 04.07.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще преобладава слънчево време, но ще е все още ветровито, с умерен северозападен вятър, който привечер ще отслабне. След обяд ще има временни увеличения на облачността. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа умерен северозападен вятър, който привечер ще отслабне. Максималните температури ще са 26 - 28°. Температурата на морската вода е от 19° по северното до 24° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала, само в най-северните райони - 3 бала.

Над планините ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места след обяд ще превали слабо. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.

През новата седмица времето ще е предимно слънчево. Температурите ще се повишат и към сряда-четвъртък максималните ще бъдат между 30 и 35 градуса.

В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, в понеделник на места в Югозападна България ще превали и прегърми, а през следващите дни вероятността за изолирани краткотрайни валежи е по-голяма в Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
51 са новите случаи на коронавирус
51 са новите случаи на коронавирус
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ