НОВИНИ

Детски лагер в хотел във Варна: Собственици на апартаменти се оплакват от шум и мръсотия

bnt avatar logo
от БНТ
22:45, 03.07.2021
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Собственици на жилища в апартхотел във Варна се оплакват от шума и мръсотията, които създават деца от Украйна, настанени на лятна почивка в сградата. Подателите на сигнала твърдят, че в комплекса неправомерно са настанени близо 500 деца на лагер и апартаментите са пренаселени.

Собствениците на апартаменти казват, че са подложени на непоносим шум от настанените в комплекса деца. Тормозът не спирал дори и вечер.

"Отделно СПА зоната, която ни е обещана още от 2016 г., в момента е преработена в тип дискотека, така да го наречем детска дискотека. Поставили са условие да работи до 22.00 часа, което не се спазва", заяви Виктория Бенли, собственик на апартамент.

Собствениците на жилища в апартхотела казват, че са принудени да ползват един басейн заедно с лагерниците от Украйна. Според тях хигиенните изисквания не са спазени.

"Басейнът е в изключително мръсно състояние. Не мога да позволя на собствените си деца да влязат в този басейн, изпочупени са решетките. Падат, удрят се децата ми", допълва Виктория Бенли.

Недоволните собственици на апартаменти са сигнализирали за проблема различни институции, включително и фирмата, която стопанисва комплекса.

"Ресторантът в комплекса работи в момента само за децата, а ние, собствениците, нямаме никакъв достъп до там. Но най-големият проблем е, че разрушават собственост, в която всеки един от нас е инвестирал", каза още Сибиле Кайлокар, собственик на апартамент.

От фирмата, която управлява комплекса, заявиха, че наемателите и собствениците имат равен достъп до всички общи части и съоръжения там.

Отричат децата от Украйна да са вдигали шум или да са повредили имущество и подчертават, че няма нито един сигнал, подаден в полицията.

От фирмата допълват, че децата се ползват със същите права като останалите граждани и е неморално да бъдат сегрегирани.

След направена проверка от Община Варна заявиха, че документите за категоризация на комплекса, представени от фирмата, са напълно валидни и това, че там са настанени деца, не представлява проблем.

Броят на ползваните легла в апартаментите отговаря на категоризацията на апартхотела. От здравната инспекция във Варна също са направили проверка в комплекса и не са установили нарушения.

Репортер: Деян Михайлов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
Сватба на мотори в Пловдив
Сватба на мотори в Пловдив