НОВИНИ

Повече слънце и в следващите дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 02.01.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

По-често слънчево и с по-високи от обичайните за началото на януари температури беше времето днес в страната - 18 градуса достигна температурата в Пловдив, Видин и Монтана.

След полунощ на места по поречието на Дунав и в източните райони ще се образуват мъгли, но утре преди обяд видимостта ще се подобри, мъглата ще се разсее и ни очаква още един слънчев ден.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Лудогорието - временно силен вятър от запад. Максималните температури ще са предимно между 12° и 16°, по морския бряг от 11° до 13°.

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност.

Ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад. Температурите в курортите ще са между 6 и 8 градуса.

И към времето в Европа - предимно облачно и дъждовно ще е в повечето райони от континента. Значителни снеговалежи ще има на Скандинавския полуостров и в северната половина от Европейска Русия. В Централна Европа ще вали дъжд, докато над Южна ще е предимно слънчево.

Над по-голямата част от Балканите също ще е предимно слънчево, с по-значителна облачност и валежи от дъжд и сняг, над северните райони.

У нас във вторник и сряда ще остане предимно слънчево и сравнително топло, с температури на места до 17-18 градуса. В сутрешните часове в низините видимостта ще е намалена. В четвъртък и петък на места ще превали дъжд, ще прониква студен въздух и температурите ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха заподозрян за пожара в парламента на ЮАР
Арестуваха заподозрян за пожара в парламента на ЮАР
"Денят започва" в понеделник: Омикрон в България - гостува проф. Тодор Кантарджиев
"Денят започва" в понеделник: Омикрон в България - гостува проф. Тодор Кантарджиев