НОВИНИ

Задължително носене на маски в училищата във Великобритания

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
14:37, 02.01.2022
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Слушай новината

Чувствително смекчаване на мерките във Франция - от утре ваксинираните, които са се заразили с COVID-19, ще трябва да се самоизолират за 7, вместо досегашните 10 дни. А във Великобритания - въпреки рекордния брой новозаразени, мерките няма да се затягат, освен в училищата, където децата ще трябва да носят маски.

Над 10 млн. заразени от началото на пандемията отчетоха във Франция в дните след коледните празници. 4 поредни дни броят на новите случаи в страната беше над 200 хиляди. Въпреки това, от Елисейския дворец не планират затягане на мерките. Напротив - от утре в страната влизат в сила нови условия за ваксинираните.

Ваксинираните, които са се заразили с COVID-19 или са били в контакт с болен, няма да се налага да се изолират за 10 дни. Вместо това, карантината ще отпада на седмия ден. А тези, които на петия ден покажат отрицателен PCR или антигенен тест, ще могат свободно да излизат.
Пикът на новите случаи в страната не притесни парижани, които в първите дни на новата година се радват на рекордните за януари 21 градуса.

От утре Франция облекчава правилата за COVID изолация

Без затягане на мерките и във Великобритания, където се очакваше след празниците от "Даунинг стрийт" 10 да обявят затваряне. Здравният министър Саджид Джавид заяви, че британците трябва да свикнат да живеят с вируса и че към затваряне ще се прибягва единствено в краен случай.

Превантивно се въвежда задължително носене на маски в училище. Великобритания е сред държавите, в които кампанията по поставяне на бустерна доза тече с пълна пара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неделята официално става неработен ден в Р Северна Македония
Неделята официално става неработен ден в Р Северна Македония
Шофьор помете мъж и жена на пешеходна пътека в София
Шофьор помете мъж и жена на пешеходна пътека в София