НОВИНИ

Пролет до края на деня с температури от 15 градуса

bnt avatar logo
от БНТ
13:39, 02.01.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

И днес времето ще се задържи по-топло от обичайното за сезона, с максимални температури между 10 и 15 градуса, в София - около 12°. Облачността ще е променлива, но ще е без съществени валежи. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина - умерен вятър от запад-северозапад, който постепенно през деня ще отслабне.

През нощта облачността ще се разкъса, на много места до предимно ясно време. След полунощ на места по поречието на Дунав ще се образуват мъгли. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, в София - около 3°, а максималните - между 12 и 16 градуса, в София - около 14°. До обяд видимостта навсякъде ще се подобри и над страната ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Лудогорието - временно силен вятър от запад.

По Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, но ще е без съществени валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще е слабо.

Слънчево ще е времето в планините, но и много ветровито. Ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в курортите ще бъдат между 6 и 9 градуса.

И над по-голямата част от Балканския полуостров ще е предимно слънчево, с по-значителна облачност и валежи от дъжд и сняг над северните райони.

Предимно облачно и дъждовно ще е времето в повечето райони от континента. Значителни снеговалежи и виелици ще има на Скандинавския полуостров, в северната половина от Европейска Русия и в Източна Украйна. В Централна Европа валежите ще са от дъжд, докато над Южна Европа ще е предимно слънчево.

У нас във вторник и сряда ще остане слънчево и сравнително топло, с температури на места до 17 - 18 градуса. В четвъртък и петък облачността ще се увеличи, на места ще превали дъжд. Температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните за първата половина от януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горя къща в Раковски (СНИМКИ)
Горя къща в Раковски (СНИМКИ)
Първа двойка близнаци проплакаха в Първа САГБАЛ "Св. София" за 2022 г.
Първа двойка близнаци проплакаха в Първа САГБАЛ "Св. София" за 2022 г.