НОВИНИ

Повече слънчеви часове днес, с валежи утре

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 28.02.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес в почти цялата страна, с изключение на Казанлък, Елхово и Карнобат, са положителни. Най-топло беше в Сандански, 8°. В София, след 7° вчера, тази сутрин беше 3°. Максималните температури днес ще бъдат в широки граници, от 10° до 19 - 20°. В близките часове видимостта почти навсякъде ще се подобри и в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с по-значителна облачност над югозападните райони. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър.

През нощта на много места в страната отново ще се образува ниска облачност или мъгла, като видимостта ще остане намалена и в часовете до обяд. Минималните температури ще са между 2° и 8°, а максималните отново в широки граници - между 9° и 20°, в София – около 15°. Ще духа слаб до умерен югоизточен, в Дунавската равнина - североизточен вятър. Ще има разкъсана облачност, която в края на деня ще започне да се увеличава.

По Черноморието повече облаци и мъгли ще има до обяд, но през втората половина на деня ще бъде по-често слънчево. Максималните температури там ще са между 8° и 11°. И вятърът, и вълнението на морето ще бъдат слаби.

И в планините, след облачното начало на деня, в следобедните часове ще бъде слънчево. Ще духа умерен южен вятър, с тенденция да се усилва Максималните температури в курортите ще са между 8 и 10 градуса.

През нощта срещу петък на места в Западна България, а в петък, първият ден от март, и в Централна България ще има валежи, по-значителни в югозападните райони. Максималните температури слабо ще се понижат. Валежи ще има и в събота, а захлаждането ще продължи. В неделя, празничният 3 март, и в понеделник, ще има повече слънчеви часове.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият мост между Царево и Ахтопол ще е готов до средата на април
Новият мост между Царево и Ахтопол ще е готов до средата на април
Пройект Варшава спечели турнира Challenge Cup
Пройект Варшава спечели турнира Challenge Cup