НОВИНИ

Пожар гори над град Баня, вертолет "Кугар" се включи в гасенето

хекипотерите кугър станат въздушни линейки
bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 07.08.2021 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Цяла нощ пожар гори над град Баня, Карловско, по информация на кмета Стамен Гешев. Пламъците са обхванали около 100 декара борова гора около село Михилци.

Пожарът е възникнал след 22.00 часа снощи и до момента екипи на пожарната, както и военни от 61-ва Стрямската механизирана бригада- Корлово и служители на горското стопанство се опитват да локализират огъня.

Борбата с огнената стихия не е спирала през цялата нощ. На място днес има 6 екипа на пожарната и над 60 човека военни, горски и доброволци. Гората е над град Баня, няма опасност за населеното място.

Военнослужещи от 24-а авиационна база – Крумово с вертолет "Кугар" се включиха в дейностите за овладяването на огнената стихия в района на село Михилци, съобщиха от Министерството на отбраната.

Вертолетът излетя от авиобазата в 13.25 часа днес. Екипажът ще помага на огнеборците за потушаването на пожара с обливане на засегнатия район с вода посредством системата за пожарогасене, с която е снабден вертолетът.

Кадрите са заснети от хижа Добрила в Стара планина:

Тази сутрин и тридесет и трима военнослужещи от 3-и механизиран батальон на 61-а Стрямска механизирана бригада - Карлово се включиха в гасенето на големия горски пожар, възникнал край хисарското село Михилци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивет Лалова пред БНТ: Да бягам на шеста Олимпиада, ще бъде най-голямото щастие за мен
Ивет Лалова пред БНТ: Да бягам на шеста Олимпиада, ще бъде най-голямото щастие за мен
От Челси са готови да платят 93,25 милиона паунда за Лукаку
От Челси са готови да платят 93,25 милиона паунда за Лукаку