НОВИНИ

Пожарна-кемпер нагази на Шофьорския плаж край Созопол

bnt avatar logo
от БНТ
20:40, 02.09.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Противопожарен автомобил, превърнат в кемпер, паркира на пясъка на т.нар. Шофьорски плаж край Созопол. Това е поредният случай, при който някой си позволява да гази по този начин в защитената местност с дюните. Пак ли няма да има наказани-да видим?

Пожарна кемпер върху пясъчната ивица предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Тази сутрин концесионерът на съседния плаж Стоян Василев първи вижда тежката техника, която е затънала в пясъка.

"Дойдохме на място и видяхме, че това е някакъв високопроходим автомобил и някакви немски туристи си газят дюните и си плажуват на плажа", обясни Василев.

Автомобилът е с чужда регистрация. В продължение на няколко дни шофьорът заедно със своята приятелка обикаляли с къщата на колела родното Черноморие. Последната им спирка се оказва Шофьорския плаж, където необезпокоявано те потъпкват пясъчните дюни късно снощи. След подаден сигнал на телефон 112 полицейски служители пристигат на място.

"Те са посрещнати от крайно агресивен водач на въпросния кемпер, за който е установено, че е 34-годишен немски гражданин. Той не е съобразил с полицейското разпореждане и е продължил с агресивните прояви е задържан за срок от 24 часа", обясни Цветелина Рандева, говорител на ОД МВР-Бургас.

На мъжа са съставени и актове по Закона за управление на Черноморското крайбрежие. Очаква се специализирана техника да извади от пясъка тежката машина.

Репортер: Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проучване: Ваксинираните са два пъти по-склонни да прекарат COVID-19 без симптоми
Проучване: Ваксинираните са два пъти по-склонни да прекарат COVID-19 без симптоми
Кирил Петков: Ще обявя какъв проект ще правя след като приключи мандатът
Кирил Петков: Ще обявя какъв проект ще правя след като приключи мандатът