НОВИНИ

Позлатеният купол на Пантеона на възрожденците протече след ремонт

bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 23.06.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Позлатеният купол на Пантеона на възрожденците в Русе протече след ремонт за над 2 милиона лева. В момента най-посещаваният обект в региона е затворен за посетители, докато бъдат отстранени дефектите.

След обилните дъждове влагата се е просмукала в тавана, оттам в коридора, вода се стича по стените и пред самия вход на Пантеона. А една от причините за ремонта беше, че сградата се наводнява и затова беше подменена хидроизолацията.

"Видимите поражения са около 30 квадратни метра от окачения таван, който се намира точно над входа над залата", отбеляза Магдалина Илиева - зам.-кмет на Община Русе.

Русенци коментираха, че това е поредният некачествен ремонт в града.

"Причините са различни. И това, че може би не е свършено, както трябва. Втората причина, че голям дъжд се изля. Трябва да се вземат мерки, защото това е все пак наша гордост, всички в България знаят Пантеона на възрожденците", обясни Радослав Брайнов.

От фирмата, която извършва ремонта, обясниха, че все още търсят откъде идва течът. Вече имат предположения.

"Във връзка с това се прави в момента разкриване на до 1 метър от насипа, който се намира около Пантеона, за да преценим до каква дълбочина отива това навлажняване. Ще очаквам от строителния надзор констатации и решения на проблема", каза още Магдалина Илиева.

Репортери: Венета Николова, Даниела Василева

Оператори: Пламен Иванов, Тихомир Стоичков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оливие Жиру се договори за контракт с Милан
Оливие Жиру се договори за контракт с Милан
ЦИК показа как се гласува с машина
ЦИК показа как се гласува с машина