НОВИНИ

Познати на загиналите полицаи в Бургас: Бяха млади и вярваха, че имат бъдеще в системата на МВР

bnt avatar logo
от БНТ
07:19, 25.08.2022
10393
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Йордан Илиев и старши полицай Атанас Градев са загиналите полицаи в Бургас, каза в "Денят започна" журналистът Катя Касабова, която лично ги познава. Йордан Илиев е годеник на нейна колежка - криминална репортерка от сайта "Флагман".

"Страшната новина от тази сутрин е, че са загинали двама истински български полицаи, които аз лично познавах. Аз лично познавах Йордан Илиев, който още не е навършил 30 години и вярваше, че има бъдеще и ще се развие в системата на МВР. Той е годеник на наша колежка от редакцията - криминалния ни репортер Светослава Екидерова. Драмата е страшна, тя е ей там в момента, шокирана, а аз дори нямам достъп до нея. Познавам Йордан, семейството му, знам с какво образование беше и как се стремеше да израсне в системата. Същото се отнасяше и за старши полицай Атанас Галев от Първо РПУ. Тези млади мъже можеха и да не помогнат с толкова голяма скорост и такава всеотдайност на колегите си, които са гонили автобуса откъм Созопол. Според мен Йордан и Атанас са идвали от бул. "Сан Стефано" и са опитали да пресрещнат автобуса, когато са пометени. Загубата за МВР е огромна, тъй като хората, които познаваха тези двама полицаи, могат да потвърдят това, което казвам аз.", каза Катя Касабова в ефира на "Денят започва".

Касабова разказа, че мигрантите са се спасили от катастрофиралия автобус през багажника на превозното средство. Отбеляза и, че сред тях има много жени и деца.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Продължаваме промяната" определи водачите си на листи
"Продължаваме промяната" определи водачите си на листи
Интензивни дипломатически совалки в Косово
Интензивни дипломатически совалки в Косово