НОВИНИ

Двама полицаи загинаха в Бургас при тежка катастрофа след преследване на автобус с мигранти

bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 25.08.2022
31976
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Тежка катастрофа в Бургас. Около 5.00 часа тази сутрин автобус с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на преследване с полицията. Загинали са двама полицаи, преследвали автобуса с мигранти.

Подробности вижте във включването на Давид Сукнаров.

По информация на "По света и у нас" регистрационните табелите на автобуса са холандски, като не отговарят на марката и модела на превозното средство, тоест - най-вероятно на автобуса са сложени крадени номера.

В "Денят започва" заместник главният секретар на МВР Станимир Станев заяви, че жертвите на тежкия инцидент са полицаи от ОДМВР - Бургас, които са патрулирали на входа на града.

Преди загиналите да се включат в преследването на автобуса с мигранти, превозното средство не се е подчинило на два опита за спиране от постове на "Гранична полиция". Патрулиращите полицаи в морския град поели автобуса при влизането му в Бургас и предприели действия за спирането му. При гонка по улиците на града автобусът катастрофира и на място загиват двамата служители на реда.

Няма данни за сериозно пострадали пътници в автобуса. В него са пътували 47 мигранти - мъже, жени и деца, които в момента са на мястото на катастрофата. Тепърва ще се изяснява националността им.

В "Денят започва" заместник главният секретар на МВР Станимир Станев изказа съболезнования на семействата на загиналите.

Вижте какво каза още той тук:

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
22 души загинаха при руска атака срещу жп гара близо до Днепър
22 души загинаха при руска атака срещу жп гара близо до Днепър
По-топло днес, но отново с валежи
По-топло днес, но отново с валежи