НОВИНИ

ПП да не се оттегля от преговорите за втория мандат, призова ДБ

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
11:49, 25.11.2022 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
загрижени сме намерението оттеглят преговори кабинет втория мандат
Слушай новината

"Демократична България" приема със загриженост намерението на "Продължаваме Промяната" да се оттеглят от преговори за кабинет с втория мандат, ако не се оттеглят промените в Изборния кодекс.

Това коментира съпредседателят на формацията Христо Иванов.

Според него останалите алтернативи са прекалено лоши, за да се затваря прибързано прозореца за реализация на управление с втория мандат.

“Нашият призив към колегите от ПП е да продължим да разсъждаваме по тази тема. Има смисъл да се поеме риска с правителство на малцинството с програмен характер”, заяви той.

Иванов подчерта, че "хартиеното мнозинство" между ГЕРБ, ДПС и БСП разрушава политическия климат и възможността за диалог, който ДБ е потърсила с предложението за създаване на временна парламентарна комисия за промените в ИК.

ПП и ДБ ще опитат да направят правителство на малцинството с втория мандат

На въпрос за местните избори и предложението за общ кандидат за кмет на София между “Демократична България”, “Продължаваме промяната” и “Спаси София” Иванов отговори, че на този начален етап не са обсъждани конкретни имена. Председателят на “Да, България” уточни, че преди това е нужно да се намери точната формула за обединение.

Той коментира и нападението срещу българския културен клуб в Охрид като изтъкна, че "Демократична България" осъжда остро случилото се.

Напомни и, че процесът на преговори на Република Северна Македония с ЕС не може да започне преди да се промени конституцията на съседната ни държава.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте Катар - Сенегал от 15:00 ч. НА ЖИВО на bntsport.bg
Гледайте Катар - Сенегал от 15:00 ч. НА ЖИВО на bntsport.bg
Филмът "φ1.618" на Теодор Ушев тръгва по кината
Филмът "φ1.618" на Теодор Ушев тръгва по кината