НОВИНИ

Правната комисия в НС прие на първо четене закриването на спецсъда и спецпрокуратурата

правната комисия прие първо четене закриването спецсъда спецпрокуратурата
bnt avatar logo
от БНТ
06:27, 17.03.2022
5036
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

След продължили 9 часа дебати правната комисия в Народното събрание прие на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт.

Законопроектът предвижда закриване на специализираните съд и прокуратура и отмяна на "кариерните бонуси" на членовете на Висшия съдебен съвет, главния инспектор и инспекторите в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Предстои промените да бъдат обсъдени на първо четене и в пленарната зала.

Днес Лаура Кьовеши ще се срещне с главния прокурор Иван Гешев и с министъра на правосъдието Надежда Йорданова. Ръководителят на Европейската прокуратура пристигна у нас по покана на министър-председателя.

120 сигнала за злоупотреби с европари разследва европрокуратурата у нас

120 случая на данни за злоупотреби с европари разследва Европрокуратурата у нас. Част от сигналите са свързани с еврофондовете срещу пандемията, обществените поръчки и субсидиите в земеделието. Премиерът Кирил Петков и Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши са се договорили - Министерският съвет да стане контактна точка на Европейската прокуратура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия и Украйна си размениха военнопленници
Русия и Украйна си размениха военнопленници
Байдън определи Путин като "военнопрестъпник"
Байдън определи Путин като "военнопрестъпник"