НОВИНИ

Предимно слънчево, горещо и ветровито време днес и утре

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 08.08.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

И днес в по-голямата част от страната, включително и по Черноморието, ще бъде горещо с максимални температури между 31° и 36°, в София - около 30°. Ще духа умерен, в Югоизточна България и временно силен североизточен вятър. Превалявания са възможни главно в Северозападна България и в планините.

И утре, в часовете около и след обяд, на отделни места, отново с по-голяма вероятност в Северозападна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури още ще се повишат и ще са между 32° и 36°, в София - около 31°.

На морския бряг през целия ден ще се задържи слънчево, но и ветровито с умерен, по южното крайбрежие - и временно силен североизточен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 28° и 32°, температурата на морската вода е 26-27°, а вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

В планините повече слънце ще има до обяд. През втората половина на деня ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще бъде ветровито с умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 18° на Алеко до 28° в Банско.

И в по-голямата част от Балканите утре ще бъде слънчево и горещо, но след обяд на места в западните и централните райони от полуострова е възможно да превали.

Превалявания ще има и на Апенинския полуостров, както и в Североизточна Европа. Под влиянието на обширна област от високо атмосферно налягане, в останалата, по-голяма част, от континента ще бъде слънчево, а във Франция и Испания - и горещо.

У нас, след горещото време днес и утре, през следващите дни температурите ще се понижат с 3 - 4 градуса. В източните райони и по Черноморието ще остане слънчево, но в Западна и Централна България, в часовете около и след обяд, ще има валежи, придружени от гръмотевици. Възможни са и градушки.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20-годишен блъсна с колата си две 10-годишни на тротинетка във Вършец
20-годишен блъсна с колата си две 10-годишни на тротинетка във Вършец
Бойко Борисов отрече възможна коалиция с "Продължаваме промяната"
Бойко Борисов отрече възможна коалиция с "Продължаваме промяната"