НОВИНИ

Лекари в Казанлък са били подложени на вербална агресия и подигравки от страна на пациентка

bnt avatar logo
от БНТ
09:54, 08.08.2022
9514
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден случай на агресия срещу медици - този път вербална.

Лекари от спешния център в Казанлък бяха подложени на обиди и подигравки от страна на пациентка, постъпила в спешното отделение с паник атака.

"Тя постъпи на 6 август с неин близък, който обясни че техен близък е претърпял катастрофа и госпожата е с паник атака. Тя дойде не по каналния ред, а директно на вратата. Приехме я заради състоянието ѝ, прегледахме я, овладяхме паник атаката и накрая се оказахме виновни, че ѝ оказахме помощ. Тя твърдеше, че не е прегледана, че сме подхождали към нея със сарказъм. Започна с обиди, нападки и епитети. В продължение на три часа целият екип бе подложен на вербална агресия", обясни д-р Садет Нури, която е преглеждала пациентката.

Когато се опитали да я преместят на кушетка, за да се успокои, жената съобщила, че има диагноза ДЦП и 100% инвалидност и заявила, че с нея се отнасяли като към животно. Д-р Нури е категорична, че екипът се е отнесъл с нужното уважение и по никакъв начин не е дискриминирал пациентката.

Случката стана повод д-р Нури да напише емоционален пост в социалните мрежи, в който заявява, че се срамува, че е лекар.

"Срам ме е, защото аз съм родена в България, родината ми е тук, шест години съм учила медицина, 10 години имам стаж в Спешно отделение. Унизително е за един лекар да го нападат по този начин. Унизително е да ме удрят за това, че съм етническа туркиня", обясни лекарката.

По думите на колегите ѝ посегателствата от страна на пациенти са ежечасови - не само в Казанлък, но и в цялата страна. Призовават хората да правят разлика между спешна и неотложна медицинска помощ

Вижте още в прякото включване

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водещ приоритет на МВнР ще бъде организацията на изборите, заяви служебният министър Милков
Водещ приоритет на МВнР ще бъде организацията на изборите, заяви служебният министър Милков
Кьолн помрачи завръщането на Шалке в Бундеслигата
Кьолн помрачи завръщането на Шалке в Бундеслигата